Radno vreme: Pon - Sub 10:00-18:00
E-mail office@ocpstudio.com Pozovite odmah! 0605265412 Moj nalog
Radno vreme: Pon - Sub 10:00-18:00
E-mail office@ocpstudio.com Pozovite odmah! 0605265412 Moj nalog

Hajde da nesebično delimo poslovne neuspehe, Fuckup Nights 2017

U trenutku kada odlučite da započnete svoj start up ili realizujete svoju ideju, pitate se da li će to uspeti u poslovnom svetu. Postavljate sebi bezbroj pitanja i svaki odgovor je moguć. Ono čega se najviše plašite jeste neuspeh, koji je proističe iz učinjenih prestupa. Upravo o tome govori globalni pokret Fuckup Nights. Ideja Fuckup Nights postoji od 2012. godine u preko 250 zemanja širom sveta, pa je tako stigla i do nas. Naime, pristustvovali smo pomenutoj večeri 11. septembra 2017. godine  u novootvorenom ICT Hub Playground centru. Zamisao ovog pokreta je da se otvoreno i slobodno govore i razmenjuju poslovni promašaji i da zajedno učimo prvenstveno na svojim, a zatim i na tudjim greškama.

Uspešni poslovni  (zajednički naziv za izlagače) koji su se našli u ulozi predavača bili su Ivan Ćosić, dizajner, bloger, organizator konferencije Wwvrsac, Vladimir Vulić, višestruki TEDx govornik, suosnivač Digitalizuj.me u Crnoj Gori, zatim Vladimir Kovač, izvršni direktor marketinške firme Creative Media Art , kao i Dejan Ranđić, osnivač i generalni direktor ICT Hub-a. Kada su pokretali svoj biznis shvatili su da da se tome mora posvetiti i uložiti mnogo truda i napora, ukoliko želimo da istrajemo i uspemo u moru ”velikih riba”.

Svako od njih je doživljavao poslovne neuspehe, različitih obima.  Prolazeći kroz njih naučili su da kad god se javi problem, rešenje je uvek tu ispred nas, samo treba pažljivo pogledati oko sebe. I onda shvatamo da problem i nije problem, već samo jedna barijera više, koju treba prevazići. Dejan Randjić je podelio sa nama svoj najveći poslovni promašaj, a nama se učinio dosta zanimljivim. Putovaći po svetu primetio je da je dosta popularan escape room. Kako u Beogradu, kao ni u Srbiji, nije postojalo nešto slično, odlučio je da obraduje Beogradjane i priušti im malo zabave.

Godine 2014 u Beogradu otvorio je prvi escape room. Privukao je veliku pažnju i ljudi su se masovno prijavljivali i igrali, i naravno donosilo je veliku zaradu. Medjutim, ubrzo se pojavila konkurencija, posao je počeo da opada, otvaralali su se mnogo bolji escape room nego prvobitan. Kako bi povratio slavu sa početka priče Dejan ulaže veliku sumu novca u nadi da će napraviti još bolji escape room. Na žalost ne uspeva u tome i čitava ideja propada i ostaje u totalnom gubitku. Greška koja ga je dovela u ovu sitauciju je ta što se nije dovoljno posvetio ovome i mislio da je dovoljno uložiti trud u početku, a sve ostalo će doći samo. Nesebično deleći priče sa nama, zaključili smo da kada napredujemo i težimo nečemu, bilo u životu ili poslu, mi pravimo pogreške, ali je bitno da se uvek javljaju nove i da ne ponavljamo one stare.

 

Ostavite komentar

five × 1 =